Perhe-elämää, sisustusta ja käsitöitä. Ihmeellistä arkea, innostusta ja väsyneitä öitä.

torstai 26. kesäkuuta 2014

Polarn O. Pyretin UV-asut

Matka lähestyy ja pakkaaminen on vauhdissa! Huomasin, etten ole postannut mitään lasten aurinkovarustuksesta, vaikka asut hankimme jo hyvän aikaa sitten. Päätimme kääntyä suosikkimerkkimme puoleen. Molemmat lapset saivat Polarn O. Pyretin UV-asut. Kolmevuotiaalle tyttärellemme hankimme t-paidan ja shortsit. Koska tyttäremme I on pienikokoinen, päädyin ostamaan yhtä kokoa suuremman paidan ja pienemmät housut. Housut ovat silti vähän väljät, mutta toivottavasti pysyvät neidin vauhdissa! Luulen, että tämä asu sopii vielä ensi kesänäkin, joten siksi hinta ei niin kirpaissut. Värikin on sen verran unisex, että aikanaan tähän voi pukeutua myös poikamme, ainakin jos hankimme siniset housut paidan pariksi.
Vauvan UV-asuna kokohaalari tuntui sopivimmalta, joten päädyimme hankkimaan pojallemme sellaisen. Lisäksi E sai UV-hatun, joka suojaa kätevästi myös niskaa.  Polarn O. Pyretin asujen UV-suoja perustuu kankaan tiheyteen, joten ne eivät käytössä menetä tehoaan. Asut tulevat varmasti tarpeeseen myös kotona, jos vain saamme vähän lämpöä ja aurinkoa tänne Suomeenkin.Jollekin edellisistä matkoistamme olemme hankkineet Lundmyr of Swedenin UV-peiton. Se on kätevä lisä aurinkovarustukseen: sen alla vauva tai taapero voi nukkua päiväunia tai sen voi kietoa vaikkapa hetkiseksi aurinkotuoliin istahtaneen lapsen hartioille. Sitä kuitenkaan tuskin tapahtuu. Lapset eivät kerta kaikkiaan koskaan istu aurinkotuolilla...Lisäksi käytämme myös lapsilla jonkin verran aurinkovoidetta, vaikka varsinkaan vauvalle se ei ehkä ole kovin suositeltavaa. Olen hankkinut voiteet apteekista, eikä kumpikaan lapsemme ole millään tavalla allerginen tai herkkä, joten en usko, että aurinkovoiteesta tilapäisessä käytössä on juuri haittaa. Hyöty on kuitenkin suurempi kuin pieni kemikaalialtistus! Touhukas kolmevuotias on taatusti uima-altaassa lähes koko ajan, joten voidetta täytyy hänelle laittaa reilummasti. Vauvalle riittänee jalkojen ja käsivarsien voitelu, koska vaatteet kuitenkin on aika lailla pidettävä päällä. Matkakohteessamme on tosin tälläkin hetkellä lähes 35 astetta lämpöä, joten voi olla, että vauvan pukemista ja suojaamista joudumme todella pohtimaan.

2 kommenttia:

 1. Kaikki tuntuvat nyt valmistelevan reissuun lähtöä, elleivät sitten ole jo palmun alla. :D Ihanaa reissua teille!

  Hiivatti miua harmittaa, kun ostin Reiman UV-haalarin Ellulle alennuksesta jo talvella - Popin omat olisivat olleet paljon kivempia! Ensi kesänä sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Voi, älä harmittele, jos sait ostettua alennuksesta! Kyllä niitä kesiä ja uusia asuja tulee! ;) Meilläkin I:llä on nyt jo kolmas UV-puku, koska edelliset ovat menneet pieniksi. Minä taas olen harmitellut sitä, että tyttären puvut ovat olleet pinkkejä, joten pojalle piti nyt ostaa aivan uusi. Nyt sentään tajusin ostaa sellaisen, joka menee myös pojalle. :)

   Poista