Perhe-elämää, sisustusta ja käsitöitä. Ihmeellistä arkea, innostusta ja väsyneitä öitä.

perjantai 24. lokakuuta 2014

Työvaatteet

Jokainen päivä on uusi mahdollisuus, ainakin tällä alalla! Nimittäin pukeutua erilaisiin työvaatteisiin. Miksi silti usein tuntuu hankalalta valita päivän asua? Olen aina pitänyt vaatteiden yhdistelystä ja asujen kokeilusta. Nyt lasten syntymien jälkeen olen kuitenkin kadottanut vaatteilla koreilemisen ilon. Aika ei millään tahdo riittää asukokonaisuuksien suunnitteluun eikä kieltämättä mielenkiintokaan. Jotenkin tuntuu välillä yhdentekevältä, mitä itselleni laitan päälle. Näinhän asia ei kuitenkaan ole: kyllä arkivaatteillakin on väliä. 

Ongelma on myös siinä, että lapset menevät nukkumaan aikaisin ja vaatteet pitäisi valita ennen sitä, koska vaatekaappini on lastenhuoneessa. En vain millään tahdo muistaa tarpeeksi aikaisin mennä tonkimaan kaappiani ja hyvin usein käy niin, että aamukiireessä temmon jotain päälleni lähes raivon vallassa. Lapsille valitsen kyllä vaatteet aina jo illalla ja heidän asuistaan olen melko tarkkakin. Onneksi minulla on itselleni nykyisin jo monia luottoasuja, jotka voin hädän hetkellä heittää niskaan. Uusia yhdistelmiä varmaan pitäisi silti miettiä ja kokeilla. 

Työvaatteillani nyt ei olisi niin isoa merkitystä, jos en sattuisi olemaan alalla, jolla pukeudutaan omiin vaatteisiin. Koska työskentelen luokan edessä, melko monta silmäparia kirjaimellisesti tuijottaa minua päivän aikana. Olen jo tottunut siihen, eikä se varsinaisesti aiheuta minulle paineita, mutta silti pyrin olemaan siististi pukeutunut aina. Mielestäni hyvä työpukeutuminen on osa toisten kunnioittamista ja itsensä arvostamista. Opettaja tekee työtä persoonallaan, ja ulkonäkökin on minusta osa tätä persoonaa. 

Muutaman kerran olen asettunut kuvattavaksi työvaatteissa. Poseeraaminen on vain järkyttävän hankalaa. Tässä kuitenkin joitakin esimerkkejä työasuistani. Kenkinä töissä käytän yleensä ballerinoja. Opettajien perinteiset terveyssandaalit olisivat varmasti jaloille ystävällisin vaihtoehto, mutta niiden ulkonäkö ei miellytä. Muutaman kerran olen laittanut Converset ja toisinaan kävelen korkkareilla. Aivan täydellisiä työkenkiä en mielestäni tällä hetkellä kuitenkaan omista, joten niitä pitäisi ehkä suunnitella myös. 

Housuina käytän lähes pelkästään Dr Denimin farkkuja. Ne istuvat täydellisesti! Aika monet housut minulle niitä onkin jo kertynyt, mutta toisaalta tarvitsen niitä lähes päivittäin. Juuri mikään ei ole kamalampaa kuin huonosti istuvat housut. Äitiysfarkkujen ja ainaisten kotilegginssien jälkeen on ollut ihanaa tänä syksynä taas kaivaa farkkuja kaapista. 


1 kommentti: