Perhe-elämää, sisustusta ja käsitöitä. Ihmeellistä arkea, innostusta ja väsyneitä öitä.

sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Voihan vesirokko!

Meillä on viime päivät - anteeksi viikot - yritetty selättää vesirokkoa. Reilu kaksi viikkoa sitten pikkuveli E sairastui vesirokkoon. Poika pääsi taudista aika vähällä: näppylöitä oli lähinnä kasvoissa ja pepussa ja kuumettakin oli vain yhtenä päivänä vähän. Kuitenkin vesirokko on siitä ikävä tauti, että eristyksissä täytyy olla aika kauan. Hoitoon tai muutenkaan juuri ihmisten ilmoille ei ole asiaa ennen rupivaihetta ja siihen kuluu päiviä... Onneksi poika oli hyvällä tuulella ja kotonakin aika kului rattoisasti. Taudin loppuvaiheeseen osui meidän vanhempien syysloma, joten hoitojärjestelyitä ei tarvinnut kovin paljon miettiä.

Osasin siis odottaa, että vesirokko tulee toisellekin lapselle. Tauti iti hänellä kaksi viikkoa ja yhden päivän, minkä jälkeen näppylöitä alkoi tulla ovista ja ikkunoista. Muutamassa tunnissa suloinen tyttäreni alkoi muistuttaa rupikonnaa. Kuumekin nousi 39 asteeseen. Tyttö oli todella väsynyt ja haluton. Ruokakaan ei millään maistunut. Ehdottelin vaikka mitä herkkujakin, ja lopulta tytär kysyi, voisiko äiti paistaa lättyjä. Äidin sydän meinasi särkyä lapsen voipuneen katseen alla, ja niinpä piti alkaa puuhata lättykestejä. Ongelma oli vain siinä, ettei tämä äiti ole koskaan paistanut lättyjä! Tytär kehotti tomerasti soittamaan mummolle ja kysymään, miten lättyjä tehdään. Mummon neuvoilla homma onnistui hyvin ja en voinut kuin ihmetellä ja harmitella, miksi en ole aikaisemmin paistanut lättyjä. Kovin vaikeaa se ei todellakaan ollut. Jotenkin se on vain jäänyt tekemättä, koska mummolassa lättyjä on ollut niin usein tarjolla. No, ehkäpä minustakin vielä tulee pullantuoksuinen tai ainakin lätyntuoksuinen äiti. 
Potilas innostui myös auttamaan, joskin syömisen jälkeen hän hipsi vähin äänin vanhempien makuuhuoneeseen päiväunille. Päiväunia hän ei ole nukkunut lähes vuoteen, mutta nyt sairastaessa uni on maistunut joka päivä. Sillä aikaa pikkuveli nautti äidin kanssa laatuajasta.

Nyt alkaa näyttää jo vähän paremmalta. Uusia näppylöitä ei enää näyttäisi tulevan, joten eiköhän muutamassa päivässä jo olla voiton puolella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti