Perhe-elämää, sisustusta ja käsitöitä. Ihmeellistä arkea, innostusta ja väsyneitä öitä.

perjantai 2. toukokuuta 2014

Kaunis kaupunki

Ihana perjantai!

Tämä viikko on aika uskomaton, kun heti vapun jälkeen on viikon paras päivä, perjantai. Yhtä juhlaa siis! 

Tänään kävelin vaunujen kanssa kaupungilla, kun esikoinen oli kerhossa. Olimme liikkeellä jo melko varhain aamulla, ja oli ihanaa seurata, kuinka kaunis kaupunkimme hieroi unisia silmiään. Olen aina rakastanut kaupunkien aamutunnelmaa: siinä on jotain taianomaista. On hienoa olla mukana, kun uusi touhukas päivä saapuu kaupunkiin ja saa ihmiset ulos koloistaan. Työmiehet tekevät aamutöitään, ja bisnesihmiset kiirehtivät toimistoilleen nahkaiset salkut heiluen. Vanhukset ovat aamukävelyllä, ja vanhemmat vievät lapsiaan päivähoitoon tai kerhoihin. Bussit pullistelevat kyytiläisistä, ja koululaiset räpyttelevät unihiekkaa ripsistään. Koska tänään minulla ei ollut kiire, ehdin hyvin katselemaan ympärilleni ja ihastelemaan näkemääni. Eilen ydinkeskusta oli täynnä ihmisiä, tänä aamuna oli hiljaista.



Terassit on jo valmisteltu kesäkuntoon. Ainakaan aamulla kukaan ei ollut uskaltautunut ulos istumaan.





Kirkkopuisto on ihana! Rivi vessoja kirkon vieressä on tosin minusta aika huvittava näky, koska en ole sellaiseen kotipaikkakunnallani tottunut. Täällä Jyväskylässä kirkkopuisto on kuitenkin yksi suosituimmista kokoontumispaikoista kesäisin. Eilenkin siellä riitti väkeä. 




Kirjastoreissun jälkeen kiertelin kauppoja ja katselin tarjontaa. Ostin aurinkolasit itselleni ja I:lle, kun Polarn O. Pyretillä oli kanta-asiakastarjous niistä. Isompien lasten lasit mahtuivat minullekin! Muoto ja väri miellyttivät minua kovasti. Myyjä vielä kertoi, että Polarn O. Pyretin laseissa on paljon samoja ominaisuuksia kuin optikkoliikkeiden aurinkolaseissa, joten ne ovat todella laadukkaita. Vaihtoehtoja oli monia. Päädyin kokomustiin ja aika yksinkertaisiin laseihin meille molemmille. 




Lopuksi istahdin kahvilaan E:n kanssa ja nautin haudutettua teetä ilman kiirettä. Arjen luksusta!


Kun palasimme kotiin, pieni kerholainen nukahti rattaisiin... Vesileikit olivat vieneet voimat!




Ulkoilimme vielä vähän kauniissa maisemissa ja piipahdimme puistossa leikkimässä I:n herättyä kauneusuniltaan. Kotona testailimme uusia laseja. Otin pari kuvaa, vaikka kummankaan leidin kampaukset eivät aivan viimeisen päälle olleetkaan.






Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti