Perhe-elämää, sisustusta ja käsitöitä. Ihmeellistä arkea, innostusta ja väsyneitä öitä.

maanantai 26. toukokuuta 2014

Kesä, tulethan takaisin?

Hui, miten kylmä ilma tänään on! Oli henkinen pakko tulla tänne kirjoittamaan lasten kesävaatteista, jotta oikeasti uskoisin kesän olevan vielä edessä. Eilen hikoilimme hellesäässä, tänään piti kaivaa kiireesti takkeja taas esille. Huomiseksi on luvassa vielä kylmempää ilmaa... Toivottavasti kesä vielä palaa takaisin!

Viime viikon ajan saimme nauttia siis lämmöstä. Uudenlaiset säät toivat eteen kuitenkin ongelman: mitä pukea lapsille päälle? Etenkin vauvan pukeminen tuntui aluksi hankalalta, koska en millään olisi uskonut, ettei todellakaan tarvita tumppuja, lakkia, villasukkia ja haalaria. Tuntui hurjalta vähentää vaatetta, koska minulla on paha tapa pukea lapsille melkein liikaakin tavaraa päälle. Olen itse vilukissa, joten luulen aina myös lasteni paleltuvan. Nyt oli kuitenkin pakko vähentää kerroksia. Lopulta vauva oli lähes ilman vaatteita. Kotona pelkkä vaippa oli oikein hyvä, mutta kylille piti pukea vähän enemmän. 
Vauvalla käytin viikonloppuna lähinnä shortsiasuja, jotka ovat kohtuullisen käteviä. Ei tarvita kuin yksi vaate! Shortsihaalari korvaa sekä bodyn että housut.
Viime kesänä I käytti paljon mekkoja. Ne olivat viileitä ja mukavia päällä. Nyt kuitenkin silmääni miellyttävät jostain syystä  enemmän erilliset paita-hame-yhdistelmät.


Kerhon kevätjuhliin perjantaina I pukeutui kuitenkin mekkoon. Juhlakampauskin piti tehdä! Neiti oli innoissaan siitä, että sai ensimmäisen kerran elämässään juhlan kunniaksi hiuksiinsa pienen suihkauksen hiuslakkaa. Se taas johti siihen, että samana iltana pesin ensimmäisen kerran ikinä I:n hiukset sampoolla, jotta lakka lähti pois. Voi apua, nytkö todella aloitin tämän kemikaalialtistuksen?! Tavaksi en aio ottaa, mutta silloin tällöin näin voidaan tehdä.Asukuvia tosin emme ehtineet ottaa ennen juhlaa... Nämä kuvat on otettu palatessamme takaisin kotiin, joten look alkaa olla jo vähän reissussa rähjääntynyt! Poseerausintoakaan ei enää oikein riittänyt kuumassa ilmassa jäätelökioskireissun jälkeen. 
Perjantain kerhon kevätjuhla oli ihana! Minun tyttäreni on jo niiiiin iso, että muut perheenjäsenet voivat tulla vieraaksi hänen oman harrastuskerhonsa juhlaan. Mahtavaa mutta aika haikeaa. Vauvasta on todella kasvanut määrätietoinen naisenalku.

Ihmettelen lähes joka päivä I:n oivalluksia ja keskustelutaitoja. Kuin huomaamatta taaperosta on kasvanut aivan oikea henkilö, jonka kanssa voin vaihtaa ajatuksia, tarkastella maailmaa ja jopa muistella lähimenneisyyden tapahtumia. Mielipidettäkin olen kysynyt toisinaan myös I:ltä, joka osaakin rohkeasti tehdä valintoja. Aiheena tosin voi olla päätös siitä, kummat sukkahousut puetaan päälle, mutta tällaisia pieniä vaikuttamisen kanavia on minusta lapsellakin oltava.

6 kommenttia:

 1. Voi miten söpöjä kesämuksuja! :) Tulipa kesäinen fiilis tätä lukiessa ja kuvia katsellessa. :) Oulussakin päästiin parin päivän verran maistelemaan kunnon kesäkelejä, mutta täällä pohjoisen kotikonnuilla ei ole vielä helteistä tietoakaan. Eiköhän ne kesä ja helteet kuitenkin tännekin vielä ehdi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivottavasti tulevat lämpimät kelit pian sinnekin! Vähän liian lyhyeen loppui täällä ainakin tällä erää. :)

   Poista
 2. Nää meidän pienet on niin suloisia, että itku silmässä saa taas kuvia katsoa. Ikävä niin kova! Onneksi nähdään taas tällä viikolla <3

  VastaaPoista
 3. Ihanat kesämuksut :)! Mullekin tuli ihan Sveitsistä asti paketti, jossa sortsiasu, jota malttamattomana odotan että pääsen testailemaan :D Omaan blogiin jo kommentoinkin sulle, että mulla on samaa vikaa: puen lasta liikaa, koska olen itse vilukissa ja ettei hän palellu.
  Haha, meillä oli muuten puhetta serkkuni kanssa lasten valinnoista :D aiheena oli vanhemmat, jotka kysyvät lapseltaan mielipiteen kaikesta, tyyliin "haluaisitko tehdä näin? Mentäisiinkö tuonne?" jne. Serkkuni juuri voivotteli tuota tyyliä ja sanoi, että kyllä vaihtoehtoja vaikuttamiseen saa antaa, mutta silloin kysytään, että haluatko vihreät vai punaiset kollarit tai siniset vai violetit sukkahousut :D Minusta oli hauska yhteys, kun sinä juuri mainitsit tästä järkevästä vaikuttamiskeinosta heti keskustelumme jälkeen :) Täälläkin luvataan kesäkelejä, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääsette testaamaan uutta asua pian! :)

   Hauska sattuma! Juuri tuollaisia "vaarattomia" päätöksiä annan I:n tehdä oikeastaan päivittäin. Päättää hän kyllä haluaisi enemmänkin, mutta pakko vähän laittaa välillä stoppia... Muuten varmaan olisimme koko ajan puistossa leikkimässä, söisimme vain mehujäätä ja olisimme aina vain t-paita ja pikkarit päällä. :) Tylsää on tämä elämä lapsen kannalta, kun täytyy odotella aikuiseksi saakka ennen kuin saa elää, miten huvittaa (tai ainakin kuvitella, että on oman elämänsä herra). :)

   Poista