Perhe-elämää, sisustusta ja käsitöitä. Ihmeellistä arkea, innostusta ja väsyneitä öitä.

lauantai 17. toukokuuta 2014

Täydellinen päivä


Kuvittele lapsiperheen täydellinen päivä. Aikaa perheen kesken, ystävien seuraa, herkkuja,  lasten riemua, äidin hemmottelua, isän lempparitekemistä ja vauvan rauhallista unta. Näistä kaikista täydellisyyden aineksista oli meidän eilinen päivä tehty.

Aamulla heräsimme rauhalliseen tahtiin ja nautimme siitä, että koko perhe oli koolla. Lähdin melko aikaisin läheiseen puistoon avuksi pitämään kahvilaa, koska täällä Jyväskylässä oli Yläkaupungin yö -tapahtuma ja sen myötä monenlaista menoa eri paikoissa. Aamulla jo lähipuistomme tulvi ihmisiä, ilma oli lämmin ja aurinkoinen ja mukava musiikki kaikui kulmillamme.

Imetys onnistui helposti ulkona! Jei! Tämä on ensimmäinen oikea imetyskuvani synnytyssalissa otettujen jälkeen. En ole vain aikasemmin muistanut ottaa, vaikka monissa blogeissa näitä on ollutkin. Nyt myös täällä!

Mieheni ja lapset tulivat myös tapahtumaan. I nautti päivästä todella! Puistossa oli erilaisia esityksiä, ja muutakin tekemistä oli tarjolla runsaasti. Eri paikoissa esimerkiksi myytiin herkkuja, potkupyörillä sai ajella ja piirtää ja askarrella. Kasvomaalauksiakin tehtiin lapsille. 


Lähdin välillä tapahtumasta käymään kynsihoitolassa. Oli ihanaa kaunistautua hetkinen ja olla välittämättä omista velvollisuuksista. Rakennekynnet minulla on ollut kohta seitsemän vuotta, ja niistä en helpolla luovu. Kauniit kädet ovat käyntikorttini, ja hoitamattomilla kynsillä on minusta ikävää olla. Turhamaista kyllä, mutta tämä on minun paheeni (tai ainakin yksi niistä).


Palattuani perheeni ja ystäväperheemme seuraan lähdimme koko joukolla jalkapallo-otteluun. Itse en ole lajista kovin kiinnostunut, mutta ihana ilma houkutteli nauttimaan ulkoilusta. I leikki ystävänsä kanssa, ja pienillä neitosilla näytti olevan niin hauskaa, että äidin silmä meinasi kostua. Lapset olivat jotenkin täynnä elämisen ja olemisen riemua ja ottivat ilon irti päivästä. Molemmat suorastaan pursuivat energiaa. Kaikille meistä oli seuraa: vanhemmat juttelivat keskenään, isosiskot kirmailivat ympäriinsä ja vauvat viihtyivät syleissä ja vaunuissa. Kentällä soi välillä musiikki ja herkullinen makkaran tuoksu täytti ilman. Aurinko vielä paistoi pilvettömältä taivaalta, ja lämpöä oli noin 18 astetta. Upeaa pitkän talven jälkeen nähdä kaiken heräävän eloon ja olla ihoa lämmittävän auringon alla.




Pelin jälkeen kävelimme vielä puistoon syömään vohveleita. Niitä oli tarjolla iltaan asti ravintolapäivän hengessä. Nam!





Lopuksi heipattelimme ystävämme ja lähdimme kotiin. I oli aivan poikki kaikesta tekemisestä ja nukahti kylvyn ja iltapalan jälkeen umpiväsyneenä mutta todella onnellisena. Lasten mentyä nukkumaan lämmitimme mieheni kanssa vielä saunan ja juttelimme. Mahtava päivä! Tällaisen voimalla jaksaa taas pitkään.



Perjantainakin sain ladata akkuja viettämällä iltaa kaupungilla ystäväni kanssa, joten koko viikonloppu on ollut täynnä meininkiä, virikkeitä ja ihmissuhteita. Harmittelin kaverilleni lähinnä sitä, ettemme ole tajunneet lähteä ulos jo paljon aikaisemmin. No, turha sitä on nyt murehtia. Ehkäpä tämä oli ensimmäinen kunnollinen mahdollisuus, sillä meillä molemmilla on syksyllä syntyneet vauvat. Talven pimeyteen illalla lähteminen ei ole tuntunut kovin houkuttelevalta, eikä vauvojakaan ole ollut helppoa jättää kotiin ennen tätä. Nyt lasten vähän kasvettua äitikin pystyy hieman vapaammin liikkumaan (tai ainakin mielessään uskottelemaan, että on edes välillä mahdollista käydä jossain). Pitkä ja antoisa keskustelu viinilasin äärellä fiksun, empaattisen ja lämpimän ystävän kanssa oli minulle kultaakin kalliimpi ja olen niin onnellinen, että päätimme lähteä jonnekin.

Mitähän tänään tehdään? Sää ainakin on varmaan suosiollinen.

8 kommenttia:

  1. Olipa jälleen ihana kirjoitus! :) Kiva kuulla, että muillakin oli eilen täydellinen päivä! Minulla oli itsellä valmistujaiset, ja kaikki sujui niin hienosti, että voi pitkään muistella tuota päivää lämmöllä. :) Kyllä elämä on ihanaa! ;) Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Paljon, paljon onnea ja halaus, Sallamari! <3 Suuri urakka on takana ja kaikkea kivaa edessä! Mukavaa sunnuntain jatkoa sinnekin!

      Poista
  2. Kylläpä kauniisti kirjoitat! Kiitos. Oli tosi kiva viikonloppu. Kiitos hyvästä seurasta koko perheelle! Hannele

    VastaaPoista
  3. Oi, tämän lukemisesta tosiaan tuli hyvä ja energinen mieli myös itselle! :)

    VastaaPoista
  4. Tulipa hyvä mieli! Ihana :)
    Tuo kuva teän pojasta sylissä on niin sulonen! Ja sitä paitsi I on niin ihanan tyylikäs :D
    Harmitti kun täälläkin oli se ravintolapäivä ja ois ollut sushia tarjolla ja olen himoinnut sitä iät ja ajat, MUTTA mie sairastuin rintatulehdukseen niin sitten meni päivä kuumeessa päivystyksessä :( Mutta ehkä se tuli stressinkin ansiosta ja ehkä mun oli nyt tarkotuskin pysyä kotona, ja mulle se lepo olikin se täydellinen päivä :)
    Jotenkin huojentaa edelleen niin paljon lukea tätä sun blogia, kun kerroit kuinka vaikeaa alussa oli ja kuinka hurmaavan ihanalta nykyään vaikuttaa ja jopa helpolta! (En tarkoita, että pääset helpolla tjsp ihan kohteliaisuutena saat kaiken näyttämään siltä.)

    Mukavaa loppuviikkoa teiän perheelle :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tulipa hyvä mieli tästä kommentista! ;) Hahaa, kyllä varmaan blogissa tämä näyttää aika helpolta! Täytyy kyllä myöntää, että useimmat päivät ovatkin tosi mukavia ja helppoja, mutta kyllä niitä lasten kiukkupäiviäkin mukaan mahtuu. Helpompaa tämä onneksi on kuin alussa. Ehkä minua ei ole tarkoitettu aivan vastasyntyneen äidiksi... Nautin äitiydestä enemmän hieman isompien lasten kanssa, vaikka vauvat ovat niiiiiiin suloisia.

      Hui, rintatulehdus on tosi ikävä juttu! Itse olen siltä vielä säästynyt, mutta täytyy nyt olla tarkkana lämpimillä ilmoilla, ettei tuuli pääse käsiksi maitovarastoihin. ;) Toivottavasti olo alkaa jo helpottaa. Oikein mukavaa loppuviikkoa sinnekin!

      Poista