Perhe-elämää, sisustusta ja käsitöitä. Ihmeellistä arkea, innostusta ja väsyneitä öitä.

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Meidän vaunumme, Emmaljunga Edge Duo Combit

Olen jo pitkään ajatellut valottaa vähän tarkemmin meidän kärrymaailmaamme. Muutamassa viime postauksessa olen maininnut, että pidän lasten kantamisesta paljon, mutta silti pääasiallisesti meillä liikutaan vaunuilla tai rattailla. Olen melkoinen ratasfriikki! Tällä hetkellä meillä on käytössä neljät (joo, todellakin!) rattaat: Emmaljunga-yhdistelmävaunut, Bugaboo-sisarusrattaat, Bugaboo-yhdistelmät yhdelle lapselle sekä Quinny-matkarattaat. Huh, huh, miten paljolta tuo kuulostaa! Kaikille on kuitenkin oma tarkoituksensa. Yhdet matkarattaat olen ehtinyt myydä poiskin. Vähemmälläkin voisimme selvitä, mutta elämä on helpompaa näin, koska liikumme niin monenlaisissa ympäristöissä ja matkustamme aika paljon.

Tässä postauksessa esittelen teille Emmaljungan yhdistelmävaunumme. Ne ovat malliltaan Edge Duo Combit. Lisätietoa niistä voi katsoa vaikkapa täältä. Meidän Edget tosin on ostettu jo vuonna 2011, kun I syntyi. Ne ovat Emmaljungan Celebration-juhlamallistosta, joten aivan samanlaisia voi olla hankalaa saada nykyisin. Halusimme aikanaan I:lle kunnon isokokoiset ja jämerät vaunut ja sellaiset nämä todella ovat! Asuimme pienehköllä paikkakunnalla, joten ei ollut tarvetta kierrellä kaupoissa vaunujen kanssa tai nostella niitä bussin kyytiin. I nukkui vaunuissa pihalla ja kävimme lenkeillä pyöräteitä pitkin, ja tähän tarkoitukseen nämä vaunumme olivat mitä mainioimmat. Nykyisin vaunut ovat E:n käytössä.

Emmaljunga Edge Duo Combit ovat markkinoiden suurikokoisimpia vaunuja, ainakin vaunukopan osalta. Meille se sopi mainiosti, sillä I nukkui ulkona yli 2-vuotiaaksi asti ja vaunukoppa oli käytössä pitkään. Jossain vaiheessa se toki vaihdettiin ratasosaan. Toiveissa on, että myös E nukkuu ulkona pitkään.

Vaikka meidän yhdistelmämme ovat valkoista nahkaa ja satiinia, ne ovat säilyneet erittäin siisteinä, vaikka käyttämistä emme todellakaan ole varoneet. Nahkaa on helppo puhdistaa, eikä pysyviä naarmuja ole tullut. Tavarakori on todella tilava, joten melko isotkin ostokset ja hoitotarvikkeet kulkevat mukana. Integroitu hyttyssuoja on ollut aivan ehdoton! Talvella se on suojannut tuulelta ja kesällä hyttysiltä. Kuomun takaosan ilmastointiaukko on ollut myös hyvä lämpimillä ilmoilla. Suuret ilmakumipyörät rullaavat hyvin säällä kuin säällä.


Valkoista väriä monet ovat ihastelleet. Hopeanväriset kanttaukset antavat ulkonäköön vielä lisäripauksen luksusta. Kun ensimmäisen kerran näin nämä vaunut kaupassa, tiesin heti, että haluan juuri ne. Muuta en edes suostunut katsomaan. Ostimme myös saman sarjan valkoisen nahkaisen hoitolaukun, mutta sitä en valitettavasti nyt huomannut kuvata, koska se ei enää ole ollut meillä aktiivisessa käytössä.Jos jotain huonoa näistä yhdistelmävaunuista täytyy sanoa, niin ehkä se on tietynlainen kömpelyys. Kovin ahtaisiin kauppoihin en näillä lähtisi, koska kääntäminen vaatii aika lailla tilaa ja ehkä vähän voimaakin. Meidän sporttirunkomme on aika painava. Jatkettava aisa on aika ajoin mennyt pois paikoiltaan, emmekä ole jaksaneet käyttää sitä enää korjattavana, koska se ei käytännössä haittaa. Enää en kuitenkaan ehkä valitsisi jatkettavaa työntöaisaa juuri tämän vuoksi, koska jokaisia vaunuja täytyy jossain vaiheessa vetää ainakin muutaman portaan verran. Aisa pysyy siis edelleen kasassa, mutta saattaa nostettaessa liikkua pidemmäksi. 

Nyt E:n synnyttyä ostimme vaunuihin kiinnitettävän sisaruslaudan. Liikumme Emmaljungilla nykyisin lähinnä lähipuistoon, joten on kätevää, että I voi seisoa laudalla. Kovin kauas en laudan kanssa kuitenkaan lähtisi, ja pidemmille lenkeille ilman I:tä otankin sen pois käytöstä. 

Voin suositella näitä yhdistelmiä lämmöllä! Laatu on taattua ruotsalaista, ja käytössä Emmaljungat ovat luotettavat. Mitään vikaa työntöaisan lisäksi ei ole meillä ollut ja aisakaan ei siis oikeasti haittaa. En edes meinannut muistaa sitä nytkään. 

Ratasosaa voin kuvata sitten joskus, kun se palaa käyttöön. Varmaan muutamien kuukausien päästä viimeistään E tajuaa mennä vaunuissa vatsalleen ja kammeta itseään ylöspäin reunaa vasten. Silloin vaunukoppa joutuu väistymään. 

6 kommenttia:

 1. iiiiiiiihanat <3 Meillä samat tosin erivärissä ja classic -rungolla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla, että muillakin on samat! :) Se Classic-runko olisi voinut olla meillekin parempi, mutta eipä sitä silloin tiennyt. :)

   Poista
 2. Vau, ihanat ja tosi kauniit! Meilläkin oli selvää, että Emmaljungat hankitaan ja ollaan kyllä oltu tosi tyytyväisiä. Nyt käytössä super nitrot ja aikaisemmin ihan yhdistelmät. Täytyy kyllä sanoa, että classic runko metallisella tavarakorilla, ilmakumi renkailla ja "kunnon" jarrulla hakkaa nitrojen rungon mennen tullen. Varsinkin näillä rapakeleillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, rapakeleillä tuo kankainen tavarakori ei ole ihan paras...

   Poista
 3. Samat vaunut meilläkin ja aisaan tuli sama vikakin :D Käytin lastentarvikkeessa ja ne kiristi jotkut osat tuosta ja toimii taas moitteetta! Maksoikin vain 20e :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin vika jo kerran korjattiin ja tuli heti uudelleen. Ei olla enää jaksettu käyttää korjattavana... Ehkä sitten joskus, varsinkin jos vaunut menevät jollekin muulle. ;)

   Poista