Perhe-elämää, sisustusta ja käsitöitä. Ihmeellistä arkea, innostusta ja väsyneitä öitä.

torstai 13. helmikuuta 2014

Koska luistellaan, ihan muuten vaan?



Tässä vuoden vanhassa kuvassa I on noin 2-vuotias. (haalari Ticket to Heaven, kintaat Reima, lakki H&M ja aurinkolasit Babybanz)

Viime talvena oli vielä helppoa: I istui aina rattaissa kävelyillä ja leikki melko hillitysti paikallaan leikkikentällä. Tänä talvena lapsen liikkuminen on kehittynyt huimasti. Hän juoksee, hyppii, potkii palloa, laskee mäkeä pulkalla ja liukurilla ja potkuttaa potkukelkkaa. Kehittyminen on ihanaa, mutta uusia kysymyksiä tulee sen myötä.

Olen tässä viime päivät pähkäillyt, milloin lapselle pitäisi hankkia ensimmäiset luistimet ja sukset. Tyttäreni täyttää siis pian kolme vuotta. En ollut ajatellut luistimia ainakaan täksi talveksi, mutta lähipuistossa asiaa kyseltyäni kuulin joistakin vähän yli kaksivuotiaista luistelijoista. Voi apua, olenko taas myöhästynyt jostain? Miksi ihmeessä sorrun aina pitämään lastani niin pienenä, ettei muka tällaiset jutut vielä koske häntä? Olen myös pohtinut sitä, menisikö raha ihan hukkaan, jos nyt ostaisi luistimet ja lapsi ei tahtoisikaan edes kokeilla niitä... Ja millaiset niiden pitäisi olla? Tätä asiaa en ole vielä ehtinyt googlata! ;) Huh, vähän vaikeaa!

Minkä ikäisenä teidän lapsenne ovat alkaneet hiihtää ja luistella? Millaiset välineet kannattaisi hankkia?

2 kommenttia:

  1. Sukset voi jo hommata, luistelu vaatii vähän enemmän koordinaatiota. Oma 5-vuotias luistelee (=kävelee luistimet jalassa) nyt toista talvea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Luistimet ostin, kun kaverin pojalta löytyi pieneksi jääneet. Vielä ei olla kokeiltu. ;) Suksia pitää varmaan vähän katsella, jos täällä suinkin vain riittää lunta. Nyt on taas kaksi astetta lämpöä...

      Poista