Perhe-elämää, sisustusta ja käsitöitä. Ihmeellistä arkea, innostusta ja väsyneitä öitä.

lauantai 8. helmikuuta 2014

Lauantai ja Classic American Diner


Tänään lähdimme tuttuun lauantaiseen tapaan päiväkävelylle kaupungille. Olemme tässä lasten kanssa touhutessa huomanneet, että helpoin tapa nukuttaa pienet yhtä aikaa on lähteä kävelemään rattaiden kanssa. E oli jo kotona hetken parvekkeella nukkumassa ja jatkoi sujuvasti uniaan, vaikka vaihdoimme hänet toisiin vaunuihin. Käveltyämme muutaman sata metriä myös I nukahti. Siinäpä me sitten astelimme mieheni kanssa leppoisasti katuja pitkin ja juttelimme. Lämpötila oli nollassa, joten sää tuntui lähes lämpimältä.
 
E lähdössä ulos nukkumaan. Sisävaatteina Polarn O. Pyretin neuletakki ja H&M:n trikoot ja pipo. Tossut Villervalla.

Kaupunkia

Takki Vila, pipo itse kudottu, huivi Glitter, laukku Bench


Kirkkopuiston kohdalla näimme tällaisen kulkueen. Sen tarkoitus jäi meille vähän epäselväksi, koska olimme kadun toisella puolella, emmekä aivan nähneet lukea kylttejä.




Päämäärättömän kävelyn ja muutaman kaupan jälkeen menimme syömään Classic American Dineriin. Olemme käyneet siellä pari kertaa ennenkin ja pitäneet kovasti. Varsinkin I pitää siitä, että lastenannokset tuodaan kartonkisissa autoissa. Annokset ovat aika isoja ja oikein maittavia, lähinnä amerikkalaistyylisiä suuria hampurilaisaterioita, mutta vaihtoehtoja mausteille on paljon. Minunkin kanahampurilaisessani oli ananasta ja sinihomejuustoa. Annoksiin kuuluu myös coleslaw-salaatti ja ranskalaiset. I söi kanatikkuja ja ranskalaisia, koska hampurilaiset eivät vielä oikein uppoa kunnolla… En oikein tiedä, tarvisiko tällaisen ruuan upotakaan lapseen ihan kympillä, mutta silloin tällöin herkuttelu on sallittua, onhan?





Classic American Diner on lapsiystävällinen ravintola: siellä on järjestetty pieni paikka leikkimiselle ja lapsille on oma menunsa. Se on tosin melko suppea, mutta aina ruoka on löytynyt kuitenkin. Seinillä on paljon kuvia ja ravintolassa on lähes joka puolella muovisia isoja hahmoja, joita ainakin I haluaa käydä katsomassa. WC:ssä on potta (ainakin naisten WC:ssä). Oletteko muuten huomanneet, että aika monesti vauvanhoitopaikka ja isommalle lapselle potta on sijoitettu juuri naisten WC:n yhteyteen? Sinne on aika hankalaa miehen mennä, jos sattuu liikkumaan yksin lapsen kanssa. Ja miksi muutenkaan aina äiti olisi se, joka lähtee vaihtamaan vaippaa?




I on tottunut ravintolaruokailija, joten ateriointi sujui mallikkaasti aikuisten penkillä istuen ja tällä kertaa jopa ilman ruokalappua, koska yksinkertaisesti unohdin laittaa sen. Tavallisesti olen hyvin tarkka lapun käytöstä, koska en halua turhaan tärvellä varsinkaan parempia vaatteita tahroilla. Kotonakaan en halua, että lapsen rinnuksilla on päivän ruokalista, mutta ihan aina en kotioloissa laita lappua. I on jo sen verran isokin, että osaa syödä monia ruokia pahemmin sotkematta. Vielä vuosi sitten en olisi voinut kuvitellakaan antavani hänen syödä oikeastaan yhtään mitään ilman ruokalappua. Kehitystä on tapahtunut siis tässäkin asiassa. I jaksaa myös istua melko pitkänkin ajan ravintolassa pöydässä ilman temppuilua tai leikkipaikalle vinkumista. Leikkimään hän pääsee, kunhan on syönyt tai jos ruokaa joutuu odottamaan kauan, niin silloin jo heti aluksi. Tänään hän käväisi leikkimässä lelunurkkauksessa ruokailun jälkeen.
 
I:n paita Me&I



Kun tulimme ulos ravintolasta, I halusi kävellä itsekin jonkin aikaa. Oli ihanaa hiljalleen tepastella keskustassa. Lasten kanssa todellakin täytyisi aina muistaa, että usein tärkeintä ei ole määränpää vaan itse matka. Silloin on helpompaa hyväksyä se, ettei aina pääse etenemään kovin nopeasti. Mihinkäs meillä olisikaan kiire valmiissa maailmassa?

I:n takki 3 Pommes, farkut Esprit, kengät Tepsut, pipo äidin kutoma, kaulaliina H&M, kintaat Reima





5 kommenttia:

  1. Ompas teillä ollut mukavan oloinen lauantai! :) Ihastelen noita teidän pipoja, kerrassaan ihania!! Sinunhan kannattaisi laittaa semmonen pipokauppa tänne sun blogin yhteyteen pystyyn, jos vain ehdit jossain välissä niitä tehdä. Täällä olis ainaki yks erittäin innokas pipotilaaja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo, olen vähän hurahtanut näiden pipojen tekemiseen... ;) Muutamia olen tilauksesta jo tehnytkin, mutta aivan kauppaan asti en varmaan ehdi niitä valmistaa. Vallan mainiosti voin kyllä tehdä sinullekin. ;)

      Poista
    2. Voi että, huippua! Ollaanpa yhteyksissä! :)

      Poista