Perhe-elämää, sisustusta ja käsitöitä. Ihmeellistä arkea, innostusta ja väsyneitä öitä.

torstai 27. maaliskuuta 2014

Hunterit huollossa

Ostin viime syksynä Hunter-saappaat. Rakastuin! Minulla ei ole koskaan ollut yhtä ihania kumppareita, vaikka punaisista Hai-saappaistani pidänkin lähes yhtä paljon. Minun Hunterini ovat mustat ja malliltaan Hunter Original Tall Glossit.


Hunterit ovat erilaiset kuin tavalliset kumpparit, koska ne istuvat todella hyvin jalkaan. Koska jalkani on kapea, tahtovat tavalliset kumpparit hölskyä jalassa paljon. Kyllä Hunteritkin jonkin verran liikkuvat, mutta eivät niin paljon. Varsi on todella pitkä: minulla melkein polviin asti, koska olen lyhyt. Varsi on myös melko kapea, joten kovin leveälle pohkeelle perus-Hunterit eivät välttämättä käy. Lyhyempiäkin malleja kuitenkin löytyy. Joku on myös sanonut Huntereiden olevan tiukat nilkoista, mutta minulle ne ovat olleet aivan täydellisesti istuvat tai siis ainakin niin istuvat, mitä nyt kumikengiltä voi olettaa. Muotoilu on suorastaan nerokas - Huntereilla jaksaa helposti kävellä useamman kilometrin, mitä en hevillä muilla kumppareilla tekisi.

Hunterit ovat luonnonkumia, joten hyvin huollettuina niiden pitäisi olla kai lähes ikuiset. Nyt yhden syksyn ja talven jälkeen minun saappaani näyttävät vähän harmailta. T'ällainen käyttäytyminen on luonnonkumille kai tyypillistä, eikä sinänsä huononna tuotteen arvoa. Huntereiden käyttäjissäkin on eroa: jotkut sanovat, että haluavat Huntereidensa näyttävän coolisti kuluneilta, eikä harmaantuminen haittaa. Toiset taas kiillottavat kumppareitaan jatkuvasti. Harmaantumisen estäminen on siis vähän makuasia.

Haluaisin pitää saappaani kiiltävinä, joten olen viime aikoina yrittänyt huoltaa niitä. Ensimmäisen käsittelyn tein niille Liberon Baby Oilin ja vauvanharson avulla. Jälki oli aika hyvää, vai mitä? Seuraavissa kuvissa toinen saapas on kiillotettu, toinen ei.





Molemmat huollettuina:


Nyt muutaman viikon jälkeen harmautta on jälleen vähän. Seuraavaksi taidan tilata ihan oikean aineen. En vain tiedä, mitä pitäisi tilata. Hunter Instat Shine? Vai Hunter Boot Buffer? Auttaisiko joku? 

2 kommenttia:

  1. Tiedätkö mistä verkkokaupasta tuota hunter boot bufferia löytyisi? Tai myyköhän Stockmann? Monissa blogeissa ainakin on tuota kyseistä suihketta kehuttu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä osaa äkkiseltään sanoa. Pitää etsiä! :) En ehtinyt päivällä kuin äkkiä googlailla, mikä aine olisi hyvä ja hyvältä se boot buffer kyllä vaikutti. Sitä näytti olevan ainakin hunter-boot.comissa, mutta en ole tuohon paikkaan vielä sen kummemmin tutustunut, joten en heti uskaltanut tilata. Muualtakin voi kyllä löytyä. Jos löydät paikan, niin vinkkaa ihmeessä minullekin! ;)

      Poista