Perhe-elämää, sisustusta ja käsitöitä. Ihmeellistä arkea, innostusta ja väsyneitä öitä.

maanantai 27. tammikuuta 2014

Koirapotilas


Minä olen koiraihminen henkeen ja vereen. Meillä on mieheni kanssa tällä hetkellä kolme koiraa: coton de tulear, lhasa apso ja chihuahua. Cotonimme asustelee toistaiseksi siskoni perheessä, koska se ei pidä kerrostaloasumisesta alkuunkaan. Oli syksyllä raskas päätös jättää koira toisten hoitoon, mutta se oli suorastaan rakkauden teko sitä kohtaan. Se pääsee jatkuvasti pitkille lenkeille luontoon ja on aivan ihastunut siskooni ja hänen puolisoonsa varsinkin. 

Vanhin koiramme, lhasa apso Sissi, joutui tänään eläinlääkärille operoitavaksi. Vein sen sinne hampaiden puhdistusta varten. Olin jo aikaa varatessa sopinut, että lääkäri tutkii koiran nisäkasvaimet, joita tuntui olevan muutamia. Lääkäri ehdotti niiden poistamista ennen kuin ne kasvavat kamalan isoiksi, koska yleensä kasvaimet ovat paljastuneet pahanlaatuisiksi. Siihen olikin aikaa saman tien, joten päädyimme poistattamaan toisen puolen nisät kokonaan samalla nukutuksella hampaiden puhdistuksen kanssa. Leikkauksessa paljastui myös nivustyrä, joka lähti samalla. Myöhemmin poistetaan vielä loputkin kasvaimet, mutta kaikkea ei voitu tehdä kerralla.

Nyt Sissi heräilee pikkuhiljaa nukutuksesta. Haava on todella pitkä, ja toipuminen vie varmasti aikaa. Kohta 11-vuotias rautarouvamme on selvinnyt jo monenlaisesta haaverista, joten toivottavasti se toipuu hyvin tästäkin ja saamme vielä monia vuosia yhteistä aikaa. Toki ymmärrän, ettei se elä ikuisesti ja joskus luopuminen on edessä, mutta toistaiseksi koira on ollut todella virkeä ja terve.

Pieni potilas lepäämässä.


Koiria meillä on ollut tosiaan useita ja vuosien varrella on koettu yhtä jos toista. Nyt on kuitenkin mennyt jo pidempään ilman sairasteluita, joten tässä sitä taas muistellaan, miten leikkauspotilasta hoidetaan. 

Olemme itse kasvattaneetkin yhden pentueen. Tässä muutamia vanhoja kuvia koiristamme:

Kaksi kasvattiamme.

Koiranäyttelyissä kahden kasvattimme kanssa kesällä 2010.



Siskoni ja minä koiranäyttelyssä kasvattiemme kanssa kesällä 2010.

Minä ja cotonimme Elvis kesällä 2010.

Tyttäremme I vauvana ja chihuahuamme Dina kesällä 2011.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti