Perhe-elämää, sisustusta ja käsitöitä. Ihmeellistä arkea, innostusta ja väsyneitä öitä.

lauantai 11. tammikuuta 2014

Tammikuinen lauantai


Ihanaa lauantaita!

Meidän perhe on tänään viettänyt todella rentoa ja rentouttavaa lauantaita. Aamulla heräilimme ilman kiirettä ja söimme myöhäistä aamupalaa. Teimme pieniä kotiaskareita ja lähdimme sitten kaupungille. Täällä Jyväskylässä oli hieman alle kymmenen astetta pakkasta ja lunta tuiskutti vähän. Kävelimme rattaiden kanssa keskustaan lyhyen matkan.




Sain joululahjaksi mustan Costo-lakin valkoisella tupsulla. Oi, mikä upea hattu! Hyvin lämmitti päätä ja korvia. Taustalla näkyy vilaus Jyväskylän yhdestä suosituimmasta lapsiperheiden paikasta, Mäki-Matin perhepuistosta. Vietämme siellä lasten kanssa aikaa harva se päivä, mutta tänään kävelimme vain ohi.



Kerrankin oli tarpeeksi kylmä ja kuiva sää Ugg-bootseille. Mieheni ja tyttäremme I laittoivat omansa jalkaan. Hieman on kokoeroa!


 

Yleensä I ei suostu olemaan rattaissa koko kaupunkireissua. Ei nytkään. Hän halusi kävellä itse heti, kun pääsimme ytimeen. Toisaalta on mielestäni hyvä, että lapsi kävelee ja saa liikuntaa. Miksi hänen pitäisikään olla vain kärryissä, jos hän on täysin kävelykykyinen? Toisaalta eteneminen on aika hidasta ja vaivalloista, kun täytyy taluttaa lasta tai vaihtoehtoisesti tarkkailla kuin haukka, ettei hän lähde, minne sattuu... Varsinkin kaupoissa pitää olla kärppänä, ettei tapahdu suurempia tuhoja. Onneksi tänään I käyttäytyi varsin mallikelpoisesti! Kotimatkan hän oli taas rattaissa.

I:n lakki GANT, kengät UGG, farkut ESPRIT, kaulaliina Benetton, takki  3 Pommes



Kotiin palattuamme nautimme päivällisen kerrankin vain aikuisten kesken. Tämä on todellista arjen luksusta! Lapset nukkuivat päiväunia, joten saimme syödä rauhassa jutellen ja tunnelmoiden. Yleensä ruokailu on melkoista härdelliä, kun täytyy hoputtaa, patistaa, syöttää, pyyhkiä ja antaa ohjeita jatkuvasti… Aikuisten keskustelu on hankalaa, koska isompi lapsi vaatii huomiota ja usein vauvakin on huonolla tuulella juuri iltapäivällä. Toisaalta kotoisa, ehkä jonkun mielestä meluisakin tunnelma on kiva, mutta joskus on paikallaan ottaa hetki ihan vain aikuisille. Ettei unohtuisi se parisuhde!



Pistimme aivan ranttaliksi ja nautimme lasilliset punaviiniä. Ruuaksi teimme tortilloja.





Aiomme saunoa aikaisin ja katsoa sen jälkeen koko perheen voimin tänään alkavaa Putousta. Olemme sarjan todellisia faneja. Jee, että se alkaa taas!

1 kommentti:

  1. Ihanan kuuloinen lauantai! :) Tuollaisia minäkin haluaisin jo viettää, päästäisiinpä jo ulos! Täällä pohjoisessa vaan on melkoiset pakkaset :(

    VastaaPoista