Perhe-elämää, sisustusta ja käsitöitä. Ihmeellistä arkea, innostusta ja väsyneitä öitä.

perjantai 31. tammikuuta 2014

Synnyinkoti


Lapsuudenkoti on varmaan maailman rakkain paikka. Olen muutaman päivän lomaillut lasten kanssa vanhempieni luona. Itse nautin kovasti ajasta tutussa ja turvallisessa paikassa ja lapsetkin viihtyvät mummolassa mainiosti. I on vieraillut toisessakin mummolassa aivan yksin ja ollut todella reipas.

Lapsuuden maisemiin liittyy paljon tunteita. En ole vuosiin viettänyt näin monta päivää ja yötä yhtäjaksoisesti kotitalossani, koska asuimme viime kesään asti samalla paikkakunnalla. Nyt muuton jälkeen olen jälleen yöpynyt vanhassa huoneessani kotipaikkakunnallani vieraillessani, ja se on tuonut mieleen paljon muistoja.

Lapsuuteni kotitalo tuntuu niin tutulta, että välillä kuvittelen sen olevan elävä olento. Tuoksut ja äänet ovat rauhoittavia ja kotoisia. Aika monet tavarat ovat aina sijainneet lähes samoilla paikoilla ja tavat ovat samat kuin ennenkin. Sisustusta on uusittu muutamien vuosien välein, mutta tunnelma on säilynyt ja säilyy varmaan aina.

Synnyinkodista luopuminen olisi minulle elämässä kyllä niin raskas paikka, etten tahtoisi koskaan sitä joutua kokemaan. Tunsin syyllisyyttä viime kesänä, kun muutimme ja samalla tyttäremme syntymäkoti myytiin. Tytär tuskin aikuisena edes muistaa asuneensa entisessä  talossamme, koska oli vasta kaksivuotias, kun muutimme pois. Itse asuin samassa talossa syntymästäni saakka siihen asti, kun muutin pois kotoa ja vanhempani asuvat talossa edelleen. Olen surrut sitä, etten pystynyt tarjoamaan tyttärelleni samaa. Nytkin asumme vuokralla, joten ennen pitkää muutamme taas. Ehkäpä on vain hyväksyttävä, että nykypäivänä harvempi lapsi saa pitää ensimmäistä kotiaan koko lapsuuttaan. Meidän tapauksessamme piti valita talon tai vanhempien työurien välillä. Pakostakin isän uusi työpaikka ja uralla eteneminen voittivat. Ne kuitenkin muodostavat perheen toimeentulon kulmakiven.

Tässä muutamia tunnelmointikuvia syntymäkodistani eli lasteni mummolasta.


Toipilas Sissi-koira nauttii myös mummolan tunnelmasta









Äidin keittiössä valmistuvat maailman parhaimmat herkut <3

Lapset katsomassa ohjelmia.
I:n tunika ja legginssit Polarn O. Pyret, E:n body Name It, housut Polarn O. Pyret
Kotipiha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti